Conform de wetgeving bescherming van persoonsgegevens bieden wij u ons Privacy & Cookie beleid aan. Dit beleid geldt voor alle services die wij als bedrijf verlenen.

OK

Neem contact met ons op!

0345 57 33 94

Overlijden melden

Nu direct hulp nodig?
Bel ons en we helpen u meteen.

0345 57 33 94  
  • Persoonlijk & Betrokken
  • 24/7 Persoonlijk bereikbaar
  • Ons eigen verzorgteam
  • Meer dan 25 jaar ervaring

Cremeren

Cremeren: Een respectvolle keuze voor uw dierbare

Welkom bij Lingese Uitvaartzorg! Wij begrijpen dat het verlies van een dierbare een moeilijke tijd is, waarin u belangrijke beslissingen moet nemen. Een van die keuzes kan zijn om te kiezen voor cremeren. Op deze pagina zullen wij u uitleggen wat crematie inhoudt, welke mogelijkheden er zijn en waarom het een respectvolle keuze kan zijn voor uw dierbare.

Wat is cremeren?

Cremeren is een alternatieve vorm van lijkbezorging, waarbij het lichaam van de overledene wordt verbrand tot as. Dit proces vindt plaats in een crematorium waar speciale crematieovens worden gebruikt. Bij Lingese Uitvaartzorg werken we samen met gerenommeerde crematoria die zorgvuldig omgaan met het crematieproces.

De mogelijkheden bij crematie

Bij Lingese Uitvaartzorg bieden we verschillende mogelijkheden bij een crematie. Zo kunt u ervoor kiezen om een afscheidsceremonie te houden voordat de crematie plaatsvindt. Dit kan in een aula van het crematorium, maar ook op een andere locatie naar keuze. Wij kunnen u adviseren en ondersteunen bij het organiseren van een persoonlijke en betekenisvolle ceremonie die past bij uw wensen en die van de overledene.

Na de crematie heeft u de keuze om de as te bewaren in een urn, deze uit te strooien op een speciale plek of om te laten verwerken in een sieraad of ander herdenkingsobject. Onze ervaren medewerkers staan voor u klaar om u te begeleiden bij het maken van deze keuzes.

Een respectvolle keuze

Crematie kan een respectvolle keuze zijn voor uw dierbare om verschillende redenen. Ten eerste biedt het de mogelijkheid om op een persoonlijke manier afscheid te nemen. U heeft de vrijheid om de ceremonie vorm te geven zoals u dat wenst, met ruimte voor emotie, muziek en woorden die passen bij het leven van de overledene.

Daarnaast kan crematie ook een praktische keuze zijn. Er is geen grafonderhoud nodig en u kunt de as op een plek naar keuze bewaren of uitstrooien. Dit geeft flexibiliteit en maakt het mogelijk om de herinnering aan uw dierbare levend te houden op een manier die bij u past.

Tot slot draagt crematie ook bij aan het behoud van natuurlijke hulpbronnen. Bij traditionele begrafenissen zijn er vaak materialen nodig die belastend zijn voor het milieu, zoals houten kisten en grafstenen. Door te kiezen voor crematie kunt u bijdragen aan een duurzamere uitvaart.

Neem contact op voor meer informatie en een gesprek

Bij Lingese Uitvaartzorg begrijpen we dat iedereen uniek is en dat uw wensen en behoeften verschillen. Wij staan voor u klaar om u te begeleiden en te ondersteunen bij het maken van de juiste keuzes rondom de crematie van uw dierbare. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of een persoonlijk gesprek.

.