Conform de wetgeving bescherming van persoonsgegevens bieden wij u ons Privacy & Cookie beleid aan. Dit beleid geldt voor alle services die wij als bedrijf verlenen.

OK

De Laatste Eer Uitvaartverzorging en Riepma Uitvaartverzorging zijn samen gevoegd tot onze nieuwe naam: Lingese Uitvaartzorg!

Ook wij leven met iedereen mee en hopen dat u allen in een goede gezondheid verkeert. Om een verdere verspreiding van het Coronavirus tegen te gaan, volgen wij het RIVM protocol. Uiteraard doen wij er alles aan om de uitvaart van de overledene waardig te laten plaatsvinden.

Ik begrijp het, doorgaan naar de website.
 Wij scoren een 9.3 op basis van 22 recensies
Kinderuitvaart Tiel

Stille Crematie

Een van de mogelijkheden bij Lingese uitvaartzorg is het organiseren van een stille crematie. Op deze pagina zullen wij u uitleggen wat dit inhoudt en welke voordelen een stille crematie heeft ten opzichte van een ‘normale crematie’.

Wat houdt een stille crematie in?

Een ‘normale crematie’ betekend in dit geval dat de gehele uitvaart zich in het crematorium plaatsvindt. Bij een stille crematie (ook wel technische crematie genoemd) vindt alleen de crematie in het crematorium plaats. Het afscheid en alles hieromheen vindt plaats op een andere, zelfgekozen locatie. Hierbij kan u bijvoorbeeld denken aan een locatie die belangrijk was voor de overledene, zoals zijn of haar eigen huis of een park waar vaak gewandeld werd, een clubhuis of horecalocatie. Een stille crematie heeft als bijkomend voordeel dat het vaak goedkoper is dan een ‘normale crematie’, omdat veel kosten bij het crematorium wegvallen.

Een eigen locatie voor het afscheid

De mogelijkheid om afscheid te nemen buiten het crematorium biedt veel nieuwe perspectieven om gepast en persoonlijk afscheid te nemen. Zoals eerder genoemd is het bij een stille crematie mogelijk afscheid te nemen op een persoonlijke eigen gekozen locatie, al dan niet in een vertrouwde of geliefde omgeving. U kunt kiezen voor een plaats die niet per se persoonlijk, maar vooral mooi is voor het afscheid. Denk hierbij aan een open plek in het bos of aan het water in de openlucht. U kunt hierbij nog aangeven of u aanwezig wilt zijn bij de kistinvoer in de oven, dit moet vooraf wel worden vastgelegd met het crematorium. Onze uitvaartleiders denken hierbij graag met u mee.

Alle voordelen van de stille crematie

Een stille crematie heeft dus voordelen ten opzichte van een ‘normale crematie’. Het meest voor de hand liggende voordeel is de mogelijkheid van het kiezen van een eigen locatie. Daarnaast bespaart u vaak kosten, omdat u geen gebruik maakt van alle faciliteiten die het crematorium aanbiedt. Het derde voordeel is dat er meer mogelijk is qua planning, omdat u geen rekening hoeft te houden met mogelijkheden van het crematorium.

Binnen de organisatie van FUNUS Uitvaartzorg (hiervan maakt Lingese Uitvaartzorg deel uit) is er een eigen crematorium aanwezig in Almere waarbij de crematie voor de prijs van € 449,- kan worden uitgevoerd. Ons crematorium behoort tot een van de voordeligste, maar ook belangrijk, tevens milieuvriendelijkste crematoria van Nederland. De as wordt na een maand (wettelijk verplicht conform de wet op de lijkbezorging), bij ons uitvaartcentrum afgegeven. U kunt deze dan, na afspraak, op de locatie van Lingese Uitvaartzorg in Geldermalsen ophalen of wordt desgewenst bij u thuis gebracht door de uitvaartleider.

Contact

Heeft u nog vragen over de mogelijkheden en voordelen van de stille crematie? U kunt altijd vrijblijvend contact met ons opnemen. Een contactformulier is samen met onze contactgegevens te vinden onderaan deze pagina of op onze speciale contactpagina.