Een stille crematie in Geldermalsen 

Bel ons en we helpen u meteen.

Lingese Uitvaartzorg in Geldermalsen biedt u de unieke keuze voor een stille crematie op een locatie naar uw keuze, buiten het traditionele crematorium. Deze dienst staat in het teken van een persoonlijke en ingetogen sfeer, los van de gebruikelijke setting van een crematorium. Zo kunt u in alle rust en privacy, op een plek die voor u en uw overleden dierbare speciale waarde heeft, afscheid nemen. Dit kan variëren van een vredige tuin tot een sfeervolle kapel of een herdenkingscentrum.

Bij onze stille crematie service staat het respecteren van uw wensen centraal. U heeft de optie om te kiezen voor een afscheidsceremonie, of juist voor een geheel stille crematie zonder dienst. Onze aanpak biedt een respectvol alternatief om in alle rust en met persoonlijke betekenis afscheid te nemen van uw dierbare. Kies voor Lingese Uitvaartzorg voor een gedenkwaardige, vredige crematie die aansluit bij uw persoonlijke herinneringen en voorkeuren.

Wat is een stille crematie?

Wat is een stille crematie?

Bij een stille crematie, of technische crematie zoals het ook wel wordt genoemd, nemen we afscheid van een overledene op een rustige en persoonlijke manier. In plaats van in het crematorium, kiezen we een plek die speciaal is voor de overledene en de familie. Het gaat hierbij om eenvoud en privacy, zodat jullie in alle rust en op een eigen manier kunnen terugdenken aan jullie dierbare. Dit is een mooie kans om in een vertrouwde omgeving samen te zijn en herinneringen op te halen. Bij Lingese Uitvaartzorg snappen we hoe belangrijk dit kan zijn. Daarom helpen we families in en rond Geldermalsen om zo’n persoonlijke stille crematie te regelen.

Wat komt er allemaal kijken bij een stille crematie?

Een stille crematie organiseren betekent veel regelwerk en aandacht voor details. Het begint met het uitkiezen van de juiste plek. Wij zorgen ervoor dat alles rond is met de locatie-eigenaar en dat de nodige vergunningen in orde zijn, zodat jullie je kunnen focussen op het afscheid.

Dan komen de praktische zaken: het vervoer van de overledene naar de plek van de crematie, het regelen van een crematietechnicus, en het vaststellen van de tijd voor de ceremonie. We houden ook rekening met speciale verzoeken, zoals de keuze van muziek, bloemen, en persoonlijke rituelen.

Communicatie is ook belangrijk. We zorgen ervoor dat familie en gasten weten waar en hoe de crematie zal plaatsvinden. We willen een ondersteunende en respectvolle sfeer creëren, zodat iedereen op een rustige manier afscheid kan nemen.

Kort gezegd, bij een technische crematie komt veel kijken. Wij van Lingese Uitvaartzorg nemen al deze taken op ons om een persoonlijke en betekenisvolle ceremonie voor jullie te verzorgen.

Op deze momenten kunt u een stille crematie overwegen

Er bestaan diverse beweegredenen voor families om te kiezen voor een technische crematie. Bij Lingese Uitvaartzorg begrijpen we dit en hebben daarom enkele van deze redenen zorgvuldig voor u uiteengezet.

 1. Een keuze vanuit het hart: Voor families in en rond Geldermalsen is de optie van een stille crematie op een aparte locatie ideaal als zij een voorkeur hebben voor een klein en rustig afscheid. Dit is vaak het geval als de persoon die is overleden zelf erg bescheiden was, of als de familie behoefte heeft aan een meer persoonlijke en ingetogen manier om afscheid te nemen.
 2. Een plek met een verhaal: Het komt vaak voor dat de overledene of de familie een bepaalde plek in gedachten heeft die erg belangrijk was voor de overledene. Dit kan een favoriete tuin zijn waar veel tijd werd doorgebracht, of een kapel die veel emotionele waarde draagt.
 3. Een intieme kring: Wanneer de familie ervoor kiest om slechts een kleine groep nabestaanden of vrienden uit te nodigen, is een stille crematie een passende optie. Dit zorgt ervoor dat de ceremonie een persoonlijk en betrokken karakter krijgt, met alleen de meest naaste mensen die een speciale band hadden met de overledene.

Wat kost een stille crematie?

Bij het overwegen van een waardig afscheid voor een dierbare, is een van de vragen die vaak naar voren komt: “Wat kost een stille crematie?” Een stille crematie, ook wel een technische crematie genoemd, is een vorm van crematie zonder ceremonie vooraf, waarbij de nadruk ligt op eenvoud en respect. Bij Lingese Uitvaartzorg willen we transparant zijn over de kosten die hiermee gemoeid zijn, zodat u een geïnformeerde keuze kunt maken die past bij uw wensen en budget.

In 2024 bedragen de gemiddelde kosten voor een stille crematie bij Lingese Uitvaartzorg ongeveer 7000 euro. Deze kosten omvatten alle essentiële aspecten van de crematie, inclusief:

 • De verzorging en overbrenging van de overledene naar het crematorium.
 • Een eenvoudige, respectvolle kist geschikt voor de crematie.
 • Het crematieproces zelf, uitgevoerd met de grootst mogelijke zorg.
 • De administratieve afhandeling en ondersteuning gedurende het proces.
 • De afgifte van de as in een eenvoudige urn of een andere gekozen asbestemming.

Deze aanpak biedt een bescheiden, maar waardige manier om afscheid te nemen van een dierbare, zonder de aanwezigheid van een uitvaartdienst of ceremonie. Het is een keuze die steeds meer mensen maken, gedreven door de wens voor een simpeler afscheid of soms uit financiële overwegingen.

aast de optie voor een stille crematie, krijgen we ook vaak de vraag: “Wat kost een eenvoudige crematie in 2024?” Zoals eerder vermeld in dit artikel, variëren de kosten voor een eenvoudige crematie bij Lingese Uitvaartzorg tussen de 7000 en 10000 euro. Deze prijsrange biedt een flexibele optie voor families die een eenvoudige, maar persoonlijke afscheidsceremonie wensen, inclusief enkele aanvullende diensten zoals een bescheiden samenkomst of het toevoegen van persoonlijke elementen aan de crematie.

Zo verloopt een stille crematie bij Lingese Uitvaartzorg

Bij Lingese Uitvaartzorg start een technische crematie met het uitzoeken van een passende locatie buiten de gebruikelijke setting, zoals een sfeervolle tuin of een kapel. Families hebben daarbij de mogelijkheid om te kiezen voor enkel de crematie, zonder een formele dienst. In deze intieme setting wordt de overledene herdacht door de naaste familie en vrienden, zonder uitgebreide ceremoniële aspecten. Hierbij staat een rustige en persoonlijke afscheidsceremonie centraal, waarbij diep respect wordt getoond voor de voorkeuren en herinneringen van de familie.

Een aantal voordelen van een stille crematie

 • Voordeliger in kosten: de uitgaven voor een stille crematie zijn doorgaans lager dan die van een traditionele crematie. Dit komt omdat er vaak geen of slechts een zeer kleinschalige afscheidsdienst plaatsvindt.
 • Eenvoudiger te organiseren: het regelen van een technische crematie is vaak minder ingewikkeld, aangezien de afscheidsdienst meestal veel simpeler is dan bij een traditionele crematie. Dit geeft u meer ruimte en tijd om zich te richten op het afscheid en het rouwproces.
 • Een betekenisvol laatste eerbetoon: een stille crematie kan een prachtige manier zijn om afscheid te nemen, vooral omdat de intieme ceremonie kan plaatsvinden op een plek die emotioneel veel betekent voor de nabestaanden. Op deze locatie kunnen veel waardevolle herinneringen liggen.

Contact

Heeft u behoefte aan meer informatie of zijn er vragen over de stille crematie? Schroom niet om contact met ons op te nemen. U kunt ons bereiken door het invullen van het contactformulier onderaan deze pagina. Uiteraard kunt u ons ook bellen of een e-mail sturen. Onze contactinformatie vindt u op de contactpagina of eveneens onderaan deze pagina. Bij Lingese Uitvaartzorg zetten we ons volledig in om voor u een waardige stille crematie te organiseren.

 

Uw laatste wens in vertrouwde handen!
Maak kennis
Op dit moment hulp nodig?

Wij staan 24/7 voor u klaar

Kennismakingsgesprek formulier

Wilt u geheel vrijblijvend kennis maken met ons uitvaartteam voor algemene vragen of adviezen? Bel ons voor een afspraak of stuur dit contactformulier.

Wij hechten waarde aan uw privacy

We gebruiken cookies om uw ervaring te verbeteren, gepersonaliseerde advertenties of inhoud weer te geven en ons verkeer te analyseren. Door op "Alles accepteren" te klikken, stemt u in met ons gebruik van cookies. Klik ook op de knop Meer om meer gedetailleerde informatie, gebruiksvoorwaarden en privacybeleid te bekijken.