Conform de wetgeving bescherming van persoonsgegevens bieden wij u ons Privacy & Cookie beleid aan. Dit beleid geldt voor alle services die wij als bedrijf verlenen.

OK

Neem contact met ons op!

0345 57 33 94

Kinderuitvaart Tiel

Overlijden melden

Nu direct hulp nodig?
Bel ons en we helpen u meteen.

0345 57 33 94  
  • Persoonlijk & Betrokken
  • 24/7 Persoonlijk bereikbaar
  • Ons eigen verzorgteam
  • Meer dan 25 jaar ervaring

Stille Crematie

Een van de mogelijkheden bij Lingese uitvaartzorg is het organiseren van een stille crematie. Op deze pagina zullen wij u uitleggen wat dit inhoudt en welke voordelen een stille crematie heeft ten opzichte van een ‘normale crematie’.

Wat houdt een stille crematie in?

Een ‘normale crematie’ betekent in dit geval dat de gehele uitvaart zich in het crematorium plaatsvindt. Bij een stille crematie (ook wel technische crematie genoemd) vindt alleen de crematie in het crematorium plaats. Het afscheid en alles hieromheen vindt plaats op een andere, zelfgekozen locatie. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan een locatie die belangrijk was voor de overledene, zoals zijn of haar eigen huis of een park waar vaak gewandeld werd, een clubhuis of horecalocatie. Een stille crematie heeft als bijkomend voordeel dat het vaak goedkoper is dan een ‘normale crematie’, omdat veel kosten bij het crematorium wegvallen.

Een eigen locatie voor het afscheid

De mogelijkheid om afscheid te nemen buiten het crematorium biedt veel nieuwe perspectieven om gepast en persoonlijk afscheid te nemen. Zoals eerder genoemd is het bij een stille crematie mogelijk afscheid te nemen op een persoonlijke eigen gekozen locatie, al dan niet in een vertrouwde of geliefde omgeving. U kunt kiezen voor een plaats die niet per se persoonlijk, maar vooral mooi is voor het afscheid. Denk hierbij aan een open plek in het bos of aan het water in de openlucht. U kunt hierbij nog aangeven of u aanwezig wilt zijn bij de kistinvoer in de oven, dit moet vooraf wel worden vastgelegd met het crematorium. Onze uitvaartleiders denken hierbij graag met u mee.

Alle voordelen van de stille crematie

Een stille crematie heeft dus voordelen ten opzichte van een ‘normale crematie’. Het meest voor de hand liggende voordeel is de mogelijkheid van het kiezen van een eigen locatie. Daarnaast bespaart u vaak kosten, omdat u geen gebruik maakt van alle faciliteiten die het crematorium aanbiedt. Het derde voordeel is dat er meer mogelijk is qua planning, omdat u geen rekening hoeft te houden met mogelijkheden van het crematorium.

Binnen de organisatie van FUNUS Uitvaartzorg (hiervan maakt Lingese Uitvaartzorg deel uit) is er een eigen crematorium aanwezig in Almere waarbij de crematie voor de prijs van € 495,- kan worden uitgevoerd. Ons crematorium behoort tot een van de voordeligste, maar ook belangrijk, tevens milieuvriendelijkste crematoria van Nederland. De as wordt na een maand (wettelijk verplicht conform de wet op de lijkbezorging), bij ons uitvaartcentrum afgegeven. U kunt deze dan, na afspraak, op de locatie van Lingese Uitvaartzorg in Geldermalsen ophalen of wordt desgewenst bij u thuis gebracht door de uitvaartleider.

Contact
.