Conform de wetgeving bescherming van persoonsgegevens bieden wij u ons Privacy & Cookie beleid aan. Dit beleid geldt voor alle services die wij als bedrijf verlenen.

OK

Neem contact met ons op!

0345 57 33 94

 Wij scoren een 9.2 op basis van 37 recensies

Overlijden melden

Nu direct hulp nodig?
Bel ons en we helpen u meteen.

0345 57 33 94  
  • Persoonlijk & Betrokken
  • 24/7 Persoonlijk bereikbaar
  • Ons eigen verzorgteam
  • Meer dan 25 jaar ervaring

Uitvaart Live Streamen

Een van onze mogelijkheden is het live streamen van uw uitvaart. Op deze manier kunnen nabestaanden online meekijken naar de uitvaart. In de huidige tijd met het coronavirus (COVID-19) biedt deze mogelijkheid de oplossing voor mensen die door restricties niet aanwezig kunnen zijn. Maar ook voor hen die slecht ter been zijn dan wel in het buitenland verblijven is dit een goede oplossing.

Wat houdt een live stream in?

Wanneer een uitvaart wordt gelivestreamd, is het mogelijk voor nabestaanden om de uitvaart mee te kijken terwijl ze niet fysiek bij de uitvaart kunnen zijn. Er wordt dan tijdens de uitvaart een livestream gemaakt die gelijk te zien is via het internet. Deze livestream kan dus tijdens de uitvaart afgespeeld worden op de computer, tablet of zelfs telefoon van de nabestaanden die er niet bij kunnen zijn. De livestream is alleen te zien voor personen die een uitnodiging met persoonlijke link hebben ontvangen. Het is dus niet het geval dat zomaar iedereen kan meekijken naar uw uitvaart.

Motivatie voor het live streamen van een uitvaart

Er zijn verschillende argumenten te noemen om uw uitvaart live te willen streamen. Het voornaamste argument is om nabestaanden die niet fysiek aanwezig kunnen zijn de mogelijkheid te geven om de uitvaart mee te maken. Er zijn meerdere redenen waarom iemand fysiek niet aanwezig zou kunnen zijn. Zo zijn er (oudere) mensen die geen vervoer kunnen regelen. Het kan ook het geval zijn dat nabestaanden zo ver weg wonen, dat reizen (bijna) niet mogelijk is. Verder kan het natuurlijk voorkomen dat mensen ziek zijn. Tot slot is er natuurlijk de reële kans dat mensen niet fysiek bij een uitvaart kunnen zijn door de huidige COVID19 restricties.

Uw uitvaart op video

Een ander voordeel van het live streamen van uw uitvaart is de mogelijkheid om deze (in overleg) op te slaan voor later. Zo krijgt u een video van de gehele uitvaart die u op een later moment nog terug zou kunnen kijken. Ook geeft u nabestaanden die ook de livestream niet hebben kunnen zien, de mogelijkheid de uitvaart alsnog te bekijken. Denk daarbij aan bijvoorbeeld nabestaanden in andere tijdzones, die slapen tijdens onze dag. Maar ook voor de directe nabestaanden geldt dat een uitvaart wordt beleefd in een soort van emotionele roes, hoeveel beter is het niet de uitvaart later nog eens in alle rust te bekijken?

Contact

Heeft u vragen over het live streamen of een eventuele video van uw uitvaart? U bent altijd welkom contact met ons op te nemen. Ons contactformulier is te vinden onder deze pagina en op onze contactpagina. Hier zult u ook onze contactgegevens vinden.