De Laatste Eer is in het verre verleden als vereniging opgericht. Leden betaalden elk jaar contributie en gezinsleden onder de 18 jaar werden gratis ingeschreven. Als je als lid was ingeschreven, kreeg je na je overlijden een bedrag uitgekeerd als tegemoetkoming in de kosten van de uitvaart. In 1974 heeft de vereniging haar eigen aula gebouwd aan de Groen van Prinstererstraat te Geldermalsen. Heel vroeger werd er vooral thuis opgebaard en rouwdiensten in de kerk gehouden. Omdat er steeds meer behoefte kwam aan elders opbaren en niet meer vanuit de kerk te begraven (of cremeren) was de aula een aanwinst voor Geldermalsen en wijde omtrek. Vanaf die tijd is de Laatste Eer een begrip tot ver buiten de Betuwe, eigenlijk in de gehele Lingestreek kan men wel stellen. De vereniging is inmiddels opgehouden te bestaan. De tegemoetkoming is omgezet in een uitvaartpolis.
Is ooit als particuliere onderneming opgestart door Henk Riepma en Teuni Slotboom. Hun manier van werken en zeer persoonlijke betrokkenheid, hebben vele rouw dragende families vanaf het begin tot 2004 mogen ervaren. Hun werkgebied was door de goede naam die zij hadden opgebouwd, uitgestrekt van Elst Utrecht tot Spijk en Kedichem aan toe. Met het behalen van de pensioengerechtigde leeftijd, heeft het echtpaar Riepma Slotboom hun onderneming in 2004 aan onze organisatie verkocht.
Vanaf 2004 zijn de medewerkers van De Laatste Eer Uitvaartverzorging en Riepma Slotboom Uitvaartverzorging gaan samenwerken en zodanig met elkaar vergroeid geraakt dat het tijd werd voor een gezamenlijke nieuwe naam en huisstijl. Aangezien het werkgebied van beide uitvaartbedrijven zich uitstrekt van Gorinchem tot Doornenburg, oftewel De Lingestreek, was de naam snel gevonden: Lingese Uitvaartzorg.
Uiteraard blijft onze dienstverlening vanzelfsprekend, zoals u van ons mag verwachten, hetzelfde.