Conform de wetgeving bescherming van persoonsgegevens bieden wij u ons Privacy & Cookie beleid aan. Dit beleid geldt voor alle services die wij als bedrijf verlenen.

OK

Neem contact met ons op!

0345 57 33 94

Overlijden melden

Nu direct hulp nodig?
Bel ons en we helpen u meteen.

0345 57 33 94  
  • Persoonlijk & Betrokken
  • 24/7 Persoonlijk bereikbaar
  • Ons eigen verzorgteam
  • Meer dan 25 jaar ervaring

Geschiedenis Lingese Uitvaartzorg

Twee bedrijven samen onder een nieuwe naam en een nieuw logo

De twee afzonderlijke uitvaartbedrijven, te weten De Laatste Eer Uitvaartverzorging en Riepma Slotboom Uitvaartverzorging, werkten al jaren samen waarbij DLE Uitvaartverzorging met name werkzaam was in de omgeving Geldermalsen en het bedrijf Riepma Slotboom in de omgeving van Buren.

Door de fusie van de diverse krantenuitgevers gebeurde het maar al te vaak dat in een zelfde editie beide advertenties werden geplaatst met als contactpersonen dezelfde uitvaartleiders. Dat deed ons beslissen om verder te gaan met beide bedrijven onder de nieuwe naam Lingese Uitvaartzorg.

De Laatste Eer is in het verre verleden als vereniging opgericht. Leden betaalden elk jaar contributie en gezinsleden onder de 18 jaar werden gratis ingeschreven. Als je als lid was ingeschreven, kreeg je na je overlijden een bedrag uitgekeerd als tegemoetkoming in de kosten van de uitvaart. In 1974 heeft de vereniging haar eigen aula gebouwd aan de Groen van Prinstererstraat te Geldermalsen. Heel vroeger werd er vooral thuis opgebaard en rouwdiensten in de kerk gehouden. Omdat er steeds meer behoefte kwam aan elders opbaren en niet meer vanuit de kerk te begraven (of cremeren) was de aula een aanwinst voor Geldermalsen en wijde omtrek. Vanaf die tijd is de Laatste Eer een begrip tot ver buiten de Betuwe, eigenlijk in de gehele Lingestreek kan men wel stellen. De vereniging is inmiddels opgehouden te bestaan. De tegemoetkoming is omgezet in een uitvaartpolis.

Is ooit als particuliere onderneming opgestart door Henk Riepma en Teuni Slotboom. Hun manier van werken en zeer persoonlijke betrokkenheid, hebben vele rouw dragende families vanaf het begin tot 2004 mogen ervaren. Hun werkgebied was door de goede naam die zij hadden opgebouwd, uitgestrekt van Elst Utrecht tot Spijk en Kedichem aan toe. Met het behalen van de pensioengerechtigde leeftijd, heeft het echtpaar Riepma Slotboom hun onderneming in 2004 aan onze organisatie verkocht.

kosten en verzekering

Vanaf 2004 zijn de medewerkers van De Laatste Eer Uitvaartverzorging en Riepma Slotboom Uitvaartverzorging gaan samenwerken en zodanig met elkaar vergroeid geraakt dat het tijd werd voor een gezamenlijke nieuwe naam en huisstijl. Aangezien het werkgebied van beide uitvaartbedrijven zich uitstrekt van Gorinchem tot Doornenburg, oftewel De Lingestreek, was de naam snel gevonden: Lingese Uitvaartzorg.

Uiteraard blijft onze dienstverlening vanzelfsprekend, zoals u van ons mag verwachten, hetzelfde.

.